Hosté jsou v této sérii favoritem a na hráčích Helasu byla znát od první minuty utkání nervozita. Chtěli se poprat o co nejlepší výsledek, ale zároveň si uvědomovali sílu soupeře. Domácí hráči se dostávali do šancí, ale zakončení je dnes neposlouchalo tak, jako v minulých utkáních. I tak ale až do začátku 8. minuty byl zápas bez branek. To ale přišel na řadu rohový kop a ten směřoval z levé strany na osu hřiště, tam a se nacházel RADIM ZÁRUBA, který zamířil k levé tyčce a s pomocí nohy Mykytjuka dostal balon do branky - 0:1. Pak to Helas zkusil bez brankáře, kterého ve hře nahradil Jan Havel. Místo vyrovnání ale přišel trest. Jan Havel se sice stihl po ztrátě míče na útočné polovině vrátit do domácí branky, jenže na kombinaci bratří Drozdů byl krátký. David Drozd poslal balon na osu, odkud jej PAVEL DROZD poslal přízemní střelou k levé tyčce - 0:2. Následovalo několik šancí na obou stranách. Ta, která nejvíce smrděla gólem, přišla v 18. minutě. Max vyplaval volný na pravé straně a už běžel sám na brankáře Helasu. Jenže Mykytjuk secvakl rychle nohy k sobě a zastavil jeho střelu. Do kabin se tak o poločase jde za stavu 0:2.

Po minutě druhého poločasu měl Helas šanci na snížení. Havel dostal přihrávku na osu z pravé strany. Jenže jeho pravačka k pravé tyčce balon nedostala. Brankář Victor totiž poslal kulatý nesmysl nohou na roh. Míč přešel přes brankovou čáru až ve 24.minutě. k nelibosti domácích fandů se tak ale stalo na druhé straně hrací plochy. Max z levé strany poslal balon na osu. Tam byl zcela nepokrytý EVERTON, který z první poslal míč do odkryté části branky - 0:3. Ke konci 26. minuty to byl Helas, který mohl skórovat. Krištof rozehrál standardku z pravé strany pumelicí do hráče Chrudimi. Matejov se dostal na balon na levé straně, ale Victor se stihl přesunout k pravé tyčce a dostal míč na roh. Jak se proměňují šance ukázali hosté v 32. minutě. Rohový kop směřoval z pravé strany na osu hřiště. Tam byl zcela nepokrytý EVERTON, který z první poslal míč přesně k levé tyčce - 0:4. Ve 36. minutě Chrudim měla k dispozici aut na levé straně, balon šel na osu. Tam si seběhl RADIM ZÁRUBA a z první expedoval ostrou střelou balon k levé tyčce - 0:5. Naposledy se pak skóre měnilo 15 vteřin před koncem utkání. EVERTON dostal balon na levou stranu hřiště a parádním lobem překonává Mykytjuka a uzavírá tak hattrick - 0:6.

Chrudim se tak ujímá v sérii hrané na tři vítězství vedení 2:0. Helas může litovat neproměněných šancí, ale na půdu soupeře pojede určitě s touhou nedat kůži lacino a ještě tuto sérii zdramatizovat.

Ohlasy aktérů:

Tomáš Galia (trenér Helasu): „Výsledek vypadá hrozivě a svým způsobem to dehonestuje náš výkon. Neodehráli jsme tak špatné utkání, abychom prohráli 0:6.  Kvůli zranění Davida Cupáka jsme museli ustoupit od power play, v závěru jsem dal šanci mladým klukům, kteří s námi celou sezonu poctivě pracují

Martin Zdráhal (Helas): Bez vstřelené branky nemůžeme vyhrát, to nás mrzí nejvíc, nadřeme se na šance, pak máme nějakou tutovku, ale brankář to nějak fantasticky chytí. Nadřeme se i v obraně a pak dostaneme lacinou branku. Chrudim má kvalitu jinde, ale obě prohry jsou opravdu takové trpké.“

David Drozd (Chrudim): „Jsme spokojení s výsledkem a s udrženou nulou. První půlka nebyla úplně optimální herně, tam jsme se dopředu moc nedostávali. Výsledek je ale nakonec dobrý a snad to v pátek ukončíme. Chtěli jsme po čtvrtfinále zlepšit obranu a myslím si, že se nám to daří. Nesmíme třetí utkání podcenit, je to dva nula, ale musíme to v plné koncentraci dotáhnout."

Radim Záruba (Chrudim): „Jjsme spokojení s výsledkem, stejně jako v prvním zápase s předvedenou hrou zase tolik ne, byly tam statické pasáže, které nám nesedly a bylo to trochu ležérní. Bylo to teď trochu rozházené s naším programem kvůli reprezentaci, ale také nešťastné události. Věřím, že i pro našeho kapitána se dáme zase do kupy, Těší nás nula vzadu, my si věříme, že když branku nedostaneme, tak s naší silou alespoň jednu vstřelíme.“

STATISTIKY

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.