Nejprve v krátkosti zhodnoťte odehrané utkání.

Jednalo se o těžké střetnutí, což jsme ale předpokládali. Ostatně v semifinále ligy již žádné lehké zápasy nemůžeme očekávat, protože motivace soupeřů je veliká a totéž platí i o jejich kvalitě. Proto jsme nastoupili soustředěni, jako kdyby šlo o finále a hráli na maximum. Výhra samozřejmě těší.

Přesto byl první poločas z vaší strany takový upracovaný, těžký. Zaskočil vás Helas něčím?

Ani ne. Věděli jsme, že půjde o první zápas po reprezentační přestávce a delší herní pauza nikomu neprospěje. Proto nám trochu trvalo, než jsme chytili ten správný zápasový rytmus. Navíc brněnští hráči měli v úvodu hodně sil a energie, takže se nám stačili vyrovnat. Vypracovali jsme si sice dvě tři šance, ty jsme však neproměnili a Helasu se podařilo opticky lehce vyrovnat hru. My ale věděli, že pokud budeme pokračovat v naší hře, soupeř po přestávce uvadne a našemu tlaku přestane odolávat. Tím se pak dostaneme k většímu množství příležitostí, ze kterých budeme moci i skórovat. A to se také stalo.

Přišlo mi, že hosté hráli hodně tvrdě, mnohdy až za hranou…

Byli jsme na to připraveni a nepřekvapilo nás to. To samé platí i o dlouhé soupeřově power play. Samozřejmě je těžké hrát pořád čtyři proti pěti, udělali jsme při tom i několik chyb, ale v rámci tréninku jsme se na všechny tyto možné situace připravovali a myslím, že jsme je zvládli. A když jsme pak vstřelili nějaké branky, už byl zápas pod naší kontrolou.

Tři minuty před koncem přišel naprosto zbytečný faul Cupáka na Vincenza. Byl jste přímo na palubovce, tak jak jste tuto situaci viděl?

Vincenzo je futsalista, který hraje hodně na sílu a je těžké se proti němu prosadit. Navíc mu dnešní střetnutí opravdu vyšlo. Co však přišlo od soupeřova hráče, to nechápu. Zřejmě ztratil hlavu, ale co jsem viděl, tak jej kopl bez balónu a za mě to byla jasná červená. Co k tomu víc říct? Je to na rozhodčích…

Hned v pátek vás čeká druhé střetnutí v Brně. Jak bude asi vypadat?

Osobně očekávám nejtěžší zápas této série, protože hráči Helasu již nemají co ztratit. Pokud chtějí semifinále natáhnout, musí doma zabojovat. Třetí duel se zase hraje u nás a už by to měli hodně složité. Navíc k postupu by nás pak museli porazit třikrát v řadě, což by pro ně mělo být ohromně těžké. Proto očekávám velmi urputné utkání plné nasazení, protože budou hrát o všechno. My jsme ale připraveni a pojedeme si tam pro druhý bod série.

Další aktuality

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.