Rozehrávku měl sice na starosti tým Kadaně, ale už po minutě a půl se s první branky radovali domácí. Jan Havel zahrával rohový kop z levé strany. Ten nasměroval na osu, kde byl volný MILAN SVOBODA. Ten se do balonu opřel svou pravačkou a míč zamířil k tyčce - 1:0. Po půl minutě bylo ale vyrovnáno. CAIO totiž na pravé straně posílá do sítě Mykytjukem vyražený míč - 1:1. Utkání nabralo rychlý spád a v čase 3:38 domácí Směřička padá po kontaktu před brankou hostů a následuje penalta pro Helas. Maur ještě vidí za svůj zákrok žlutou kartu. Míč si bere DOMINIK BALOG a levačkou posílá míč přesně k levé tyčce. Hostující brankář neměl nárok, vybral si totiž opačnou stranu - 2:1.

Následně bylo k vidění několik šancí na obou stranách. Gól padl až na začátku 14. minuty. MARTIN SMĚŘIČKA dostal na pravou stranu přihrávku z vlastní poloviny a z úhlu mezi nohama brankáře procedil balon do branky Kadaně - 3:1. S dvoubrankovým vedením šli následně o poločase do kabin.

Tři minuty po začátku druhého poločasu dramatizují hosté utkání při powerplay. Kanonýr CAIO dostal balon na pravou stranu, přehodil si jej na svou levačku a pak jej expresně posílá pod břevno svatyně Helasu - 3:2. Domácí tým ale další drama v tomto utkání nepřipustil. Tři minuty po brance hostí si bere dvoubrankové vedení zpět. Cupák poslal přihrávku na pravou stranu. Tam se DOMINIK BALOG zbavil technickou kulišárnou svého strážce, došel si k brance a pak svou levačkou poslal balon k vzdálenější tyčce - 4:2.

Těsně před 30. minutou zápasu se domácí dostávají do třígólového trháku. Zdráhal dobře zapresoval a domácí se pak dostali po nepřesnosti Caia na balon. DOMINIK BALOG vystřelil a míč se dokutálel do prázdné branky - 5:2. Mladý hráč, který v Helasu hostuje z Chrudimi, tak zkompletoval hattrick.

Hosté se ale ještě nevzdávají, ve 31. minutě zkušený David Filinger donutil z pravé strany zasáhnout Mykytjuka, vyražený balon na zadní tyčku doklepl do sítě JIŘÍ BARAN - 5:3. 33. minuta a Helas dělá v utkání důležitý krok za vítězstvím. Směřička našel na pravé straně volného kolegu. TARIK LUKŠIJA si počkal, dal si míč na pravačku a pak jej vyslal přesně k zadní tyčce - 6:3. Definitivní tečka pak přišla v 38. minutě. Chmelan ztrácí balon a míč do prázdné branky hostů poslal MARTIN SMĚŘIČKA - 7:3. V poslední minutě si už domácí hráči užívají vítězství před tleskajícími diváky. Po devatenácti letech postupuje Helas do semifinále!

Ohlasy aktérů:

Dominik Balog (Helas Brno): "Bylo to opravdu těžké, hráli jsme na pět zápasů, z nichž byl každý vyrovnaný, dvakrát z toho byly penalty. U nich jsme předposlední zápas prohráli, dnes jsme to naštěstí dotáhli až do vítězného konce. S Chrudimí žádná dohoda není, určitě budu hrát, doufám, že to budou všechno dobré zápasy a dobrá celá série. Těším se na to, bude to proti klubu, ve kterém jsem vyrostl a kam se zase za pár měsíců vrátím."

David Filinger (Inter Kadaň): "Celá série byla vyrovnaná, my jsme věděli, že to dnes bude nejtěžší a budou rozhodovat maličkosti. Dnes se ukázalo, že Helas je zkušenější tým. My jsme odehráli nejhorší zápas z té série. Přesto klukům poděkovat za to, jak makali a dřeli. Měli jsme to ve svých rukách a na nohách, ale na postup jsme nedosáhli. Poslední zápas jsme si prohráli sami. Vždy, když jsme soupeře dotáhli, tak jsme udělali individuální chybu. Takhle to šlo dokola. S celou sezonou jsem ale spokojený, chtěli jsme skončit na pátém, šestém místě, to se splnilo. Teď ale stále převládá zklamání."

STATISTIKY

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.