Celé play-off nás provází #THELASTDANCE a přítomní diváci měli jako první možnost zjistit pointu tohoto hesla- kapitán Lukáš Rešetár v úvodním videu oznámil definitivní konec kariéry a sklidil dlouhý potlesk ve stoje.

Samotná hra pak přinesla pět branek domácích, kdy se dvakrát trefil Michal Holý, po brance se prosadili Vitinho, Knobloch a vlastní branku připsal Jelínek. Kromě těchto pěti radostí jsme ale narazili na několik nedostatků ve hře. Liberecký tým se několikrát dostal do nebezpečných příležitostí, a jen zázrakem nevyužil ani jednu z nich.

Zásadním okamžikem utkání bylo zranění Lukáše Němce, kterého musel střídat Ondřej Vahala.

Pohledem čísel se ale jednalo o jasnou věc. Domácí nepřipustili drama a utkání ovládli 5:0. Tím Interobal bere první bod v sérii, která se tak přesouvá na půdu Liberce. Druhý zápas se pod Ještědem odehraje v pátek.

Ohlasy aktérů:

Marek Kopecký (trenér Interobalu): "Výhru bereme, protože na to se v play off hraje. Z některých stran to ale nebylo dobré, takže si máme co říct. Mrzí mě zranění brankáře, se kterým už nemůžeme letos počítat."

Dominik Vogt (brankář FTZS Liberec): “Plzeň se dostala do vedení už v prvním poločase po naší chybě. Soupeř je hrozně silný v kombinaci a dokážou si připravit akce až do prázdné brány. Myslím si, že jsme měli dost šancí, které jsme bohužel neproměnili. Určitě bychom si aspoň jeden gól zasloužili.”

Tomáš Jelínek (hráč FTZS Liberec): “Myslím si, že se ukázal problém, který nás trápí celou sezonu. I dnes jsme měli minimálně dvě vyložené šance, které ale nejsme schopni proměnit. Dalo by se říct, že je výsledek pro nás krutý, ale Plzeň ukázala svou kvalitu. Doufám, že je v domácím prostředí ještě více potrápíme.”

STATISTIKY 

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.